25dkg liszt
3 evőkanál só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál borkősav
3 dl víz
Egy lábosba a hozzávalókat összekeverjük, legutoljára a vizet adjuk hozzá. Jó sűrűre főzzük, nem baj, ha nagyon csomós, mert amikor a lábosból kivesszük és átgyúrjuk, teljesen sima lesz. Ekkor színezhetjük temperával, kakaóval, paprikával.
Nagyon jó gyurma, nem ragad a gyerekek kezéhez, könnyű vele dolgozni!
Kedves Márti!
VálaszTörlésEz a gyurma csodás, nagyon jó puha, nem ragad és gyorsan el is tudtuk készíteni. Csináltunk karobporból barnát, curry-ből sárgát, a paprikás gyurmánk pedig narancssárga lett. Sajnáltam bele a paprikát! :))
Aztán Nora összegyúrta őket, abból lett a szivárványos!
Nagyon köszönjük a jó receptet!!!
Kriszta és Nora
Nagyon örülök, az oviban is nagyon szeretik a gyerekek
VálaszTörlés